2x + y + sqrt (x ^ 2-4y ^ 2) = 2, x * sqrt (x ^ 2-4y ^ 2) = 0

  • З другого рівняння отримуємо xsqrt {x ^ 2-4y ^ 2} = 0:

    1) x = 0 - має сенс тільки при y = 0 -ця пара не підходить при підстановці

    2) sqrt {x ^ 2-4y ^ 2} = 0

    Тепер підставимо отримані результати в перше рівняння:

    2x + y + 0 = 2

    Складемо систему ураненій:

     2x + y = 2sqrt {x ^ 2-4y ^ 2} = 02x + y = 2x ^ 2-4y ^ 2 = 0y = 2 -2xx ^ 2-4 (2-2x) ^ 2 = 015x ^ 2-32x + 16 = 0x_1 = 0,8x_2 = frac {4} {3} 1) 2x + y = 22 * ​​0,8 + y = 2y = 0,42) 2x + y = 22 * ​​frac {4} {3} + y = 2y = -frac {2} {3} OTBET: (0,8; 0,4) u (frac {4} {3 }; frac {2} {3})